Azure Stack HCI: het nieuwe normaal op ICT gebied?

Nu bedrijven langzaamaan moeten wennen aan het nieuwe normaal, is er één ding duidelijk geworden: organisaties die snel kunnen schakelen om aan de wensen en verwachtingen van hun klanten te voldoen, zijn in staat om deze storm te doorstaan. Daarom biedt WintelligeNT nu nieuwe en geoptimaliseerde hypergeconvergeerde infrastructuuroplossingen en Cloud Services aan in de vorm van Azure Stack HCI. Met deze oplossing kunt u aan de veranderende eisen van deze tijd voldoen en een nieuw, slimmer en efficiënter normaal realiseren.

Wat is Azure Stack HCI? 

Azure Stack HCI is een ‘hypervconverged’ infrastructuur voor snellere implementaties, betere dataopslag en eenvoudigere opschaling. Het systeem wordt geleverd met de nieuwste en meest actuele beveiliging, uitstekende prestaties en functie-updates. Azure Stack HCI biedt de mogelijkheid om virtuele Windows- en Lenovo-machines te implementeren en deze uit te voeren in uw datacentrum of aan de rand, waarbij u gebruik maakt van uw eigen bedrijfsprocessen en tools. 

Een preview van Azure Stack HCI

Bekijk deze video voor een introductie van Azure Stack HCI en ontdek hoe de integratie met Azure nieuwe mogelijkheden biedt voor uw on-premises HCI-technologie.

De voordelen van Azure Stack HCI

Simpelere IT

Hyperconvergeerd betekent vereenvoudigde hardware. ThinkAgile MX betekent eenvoudigere ondersteuning en management. Samen convergeren zij servers, opslag en netwerken in één systeem.

Verminderd het totaalbedrag aan kosten

- Minder hardware, fysieke ruimte, stroom en koeling. - Geen extra licenties nodig. - Minder en efficiënter beheer én onderhoud. - Ondersteuning via één aanspreekpunt.

Betaal minder voor betere prestaties

Snellere prestaties met hetzelfde budget OF dezelfde prestaties met een lager budget

Evolutionaire IT technologie

HCI zorgt voor snelle implementatie, eenvoudige schaalbaarheid en een beter beheer van IT processen

Hybride vanuit het ontwerp

Door uw datacentrum uit te breiden naar de Cloud en de Azure Stack HCI-host te beheren, kunnen virtuele programma’s en Azure-recources probleemloos naast elkaar draaien in de Azure Portal.

Wanneer heb ik Azure Stack HCI nodig?

 • Als u te maken heeft met pijnpunten zoals: meer proberen te doen met hetzelfde budget, meer opslag nodig hebben, het moderniseren van hardware en besturingssystemen, stijgende onderhouds- en ondersteuningskosten.
 • Als u al Microsoft-minded bent (Windows Server, SQL Server & Azure).
 • Als u Edge / ROBO-omgevingen en computerbehoeften heeft, bijv. retailers, academische instellingen, logistieke bedrijven.
 • Als u met SQL-workloads werkt en dit problemen geeft om uw gegevens op een effectieve manier te beheren.

Specificaties van Azure Stack HCI​

ThinkAgile MX met Azure Stack HCI

 • Gebouwd op ThinkSystem SR650 (2U, meer uitbreidingsslots) of SR630 (1U, compact) servers
 • Superieure prestaties met tot 2 x 2e generatie Intel® Xeon® schaalbare processors en 3,0 TB RAM per knooppunt
 • Ononderbroken schaalbaar van 2 tot 16 softwaregedefinieerde knooppunten voor maximaal 3 petabyte (PB) opslag per cluster

Geschikt voor:

 • Ondernemingen, middelgrote bedrijven en MKB’s
 • Scale-out opslag met S2D
 • Klanten met grotere workloads
 • Krachtige SQL-workloads, virtualisatie, cloud computing, virtuele desktop (VDI), bedrijfstoepassingen, big data, analyse 

Hoe WintelligeNT Azure Stack HCI implementeert voor uw organisatie:

1. De installatie van de ThinkAgile MX Certified Nodes

HCI-oplossingen worden makkelijk en betaalbaar gemaakt door gebruik te maken van standaard ThinkAgile MX Certified Nodes. Deze hardware versnelt de implementatie van Microsoft Azure Stack HCI-oplossingen (Storage Spaces Direct) doordat gebruik wordt gemaakt van reeds gevalideerde configuraties. 

2. De realisatie van de HCI door middel van S2D

Gebruikt u Windows Server Datacenter editie? Dan beschikt u reeds over Storage Spaces Direct (S2D), software om Azure Stack HCI-oplossingen te bieden via Windows Server Software Defined (WSSD)-proposities. Hierdoor is WintelligeNT in staat een op maat gemaakte HCI te ontwerpen voor uw bedrijf. Vervolgens, maar hoeft niet, zorgen we er met Azure Stack voor dat uw apparatuur makkelijk aansluiting krijgt op Windows Azure. Als u het al heeft, waarom zou u dan alsnog HCI software kopen bij een andere leverancier?

3. De implementatie van ThinkAgile MX1021

Zit u ‘aan de Edge’? De compacte ThinkAgile MX1021 van Lenovo is hier het antwoord op. Deze combineert met Azure Stack HCI een unieke en robuuste Edge-oplossing. Makkelijk in onderhoud en implementatie. Met onze service maken we het lifecyclebeheer van deze combinatie eenvoudig en compleet. Telefonische systeemondersteuning is daar een onderdeel van.

Ontdek hoe Azure Stack HCI kan werken voor uw organisatie

Bespreek uw IT-uitdagingen met een WintelligeNT-expert en ontdek de waarde van Azure Stack HCI voor
uw organisatie.