Private Cloud / ASP Totaalpakket

Dit pakket is een samenspel van alle technische kennis die achter WintelligeNT schuil gaat. Zonder voor u zichtbare umständen wordt een werkbare oplossing op uw bureau afgeleverd. U hoeft slechts te weten waar de aan-knop zit en wat uw inlognaam en wachtwoord zijn…

Steeds meer bedrijven zetten hun servers buiten de deur en laten hun toepassingen draaien bij een externe dienstverlener – een zogenaamde Application Service Provider of ASP. Vooral de ontwikkeling van snelle, betrouwbare én betaalbare VPN-lijnen en internettoegang voor bedrijven heeft op dit vlak voor een doorbraak gezorgd. Ook voor minder grote en zelfs kleine bedrijven is ASP vandaag de dag een zeer reële optie.

Natuurlijk is de IT-infrastuctuur in ook uw onderneming een schakel van groot belang geworden, waarmee zorgvuldig moet worden omgesprongen. Precies omwille van het kritische karakter van de bedrijfssoftware blijven veel bedrijven ervoor kiezen zelf de nodige servers op te stellen en de software ook zelf te verzorgen. Dat is een begrijpelijke stap, maar geen logische… Het doet geen recht aan de meerwaarden die een correct gebruik van ASP oplevert.

Wat is Application Service Providing (ASP)?

In het ASP-model betaalt u voor het gebruik van softwaretoepassingen. Niet u, maar WintelligeNT investeert in computers en in de standaard Microsoftsoftware die wij daarop installeren. U krijgt via het VPN (eventueel over het internet) toegang tot de toepassingen die u waar dan ook nodig hebt. Wanneer en zo vaak als u dat wenst. Als eindgebruiker heeft u zelf dus geen bedrijfssoftware op de pc (of pc’s) draaien. Sterker nog, u heeft meestal niet eens meer een pc maar een terminal. WintelligeNT staat ook in voor de opslag van de bedrijfsgegevens en het maken van de dagelijkse bakup.

De principes van ASP zijn goed te vergelijken met die van de leasing van auto’s. Zonder zorgen over investeringen, risico’s of onderhoudskosten. Voor het gebruik van de wagen wordt een maandelijkse kostprijs betaald aan de dienstverlener.

Een andere vergelijking is die met de radio en het stopcontact. U wilt zonder gedoe de stekker van de radio in het stopcontact kunnen steken en af kunnen stemmen op uw favoriete zender. U wilt niet van tevoren die radio in elkaar hoeven te zetten en vervolgens ook nog eens zelf het radioprogramma maken…

 

Drie kenmerken van het ASP-model springen onmiddellijk in het oog:

  • u hoeft binnen uw onderneming nauwelijks nog technische ICT-kennis te hebben
  • u wordt bevrijd van zware IT-investeringen, in ruil voor een gespreide en vlot beheersbare kosten
  • u kunt veel zekerder zijn van beveiliging en continuïteit dan wanneer u de bedrijfssoftware en data zelf beheert.

Verdere voordelen van ASP

Ten opzichte van de klassieke situatie biedt ASP een niet onaardig aantal verdere belangrijke voordelen.

  • WintelligeNT doet er alles aan dat zowel hard- als software onderhouden wordt en up-to-date blijft. Wij staan ook in voor alle nodige support. U hoeft bijgevolg niet langer zelf IT-specialisten in dienst te hebben. Voor ondernemingen die hun energie liever in andere dingen stoppen dan in een eigen IT-afdeling, is dat een aantrekkelijk perspectief.
  • U hoeft niet zwaar te investeren in IT-infrastructuur. De diensten worden gewoon maandelijks afgerekend, op basis van het aantal werkplekken, vestigingen en het aantal gebruikers.
  • Het klinkt misschien gek of ongrijpbaar, maar het is veel gemakkelijker om van ASP-dienstverlener te veranderen dan om op eigen kracht van hard- of software te wisselen. ASP geeft u op dit vlak dus meer flexibiliteit.
  • WintelligeNT onderschrijft het belang van gedegen communicatie. Daarom is bij elk contract een wekelijks of tweewekelijks bezoek inbegrepen om goed op de hoogte te blijven van elkaars activiteiten.
  • WintelligeNT biedt u niet alleen standaard ’13 in een dozijn’ software. Nee, u bepaalt in overleg met WintelligeNT welke applicaties er niet alleen zullen gaan draaien, maar ook onderhouden en geupdate worden. WintelligeNT zoekt dan wel uit hoe.
  • Tenslotte leent ASP zich ook tot toegang via mobiele apparatuur zoals Smartphones, of dat nu een iPhone, Android of Windows Phone toestel is. Maar ook iPad’s of Galaxy/Windows Pad’s met internettoegang. On line bestellingen doorgeven, de status van die bestellingen natrekken, checken of een artikel in voorraad is of de betalingsstatus van klanten in de gaten houden: het zijn allemaal mogelijkheden die wij bijvoorbeeld aan uw vertegenwoordigers zeker kunnen bieden.

 

Download Whitepaper