WintelligeNT, een kort stukje geschiedenis.

WintelligeNT, en de naam zegt het al, staat voor Nieuwe Technologie, gebaseerd op Intel technologie. Windows NT was er daar een van, een lange tijd geleden. Maar daarvoor was het Next, een lang vervlogen productserie van Steve Jobs ten tijde dat hij zich niet mocht bemoeien met Apple. Die technologie voeren wij niet meer, die staat in ons museum en draaide al helemaal niet op Intel..

Want tsja, een bedrijf in de IT sector welke alweer bijna 25 jaar bestaat, dat is nogal wat. En ondertussen is er in die 25 jaar een hoop in het museum terecht gekomen van technologieën en producten welke wij hebben omarmd. Een voordeel is dan dat je veel zaken hebt zien opkomen, soms hebt zien ondergaan (wie kent er nog VGAnylan of een BBS..) maar ook welke qua terminologie zijn omgedoopt (ASP / Cloud) of erin zijn gekomen.. IAAS, PAAS, DRAAS en er zijn er nog veel meer natuurlijk. Want na Microsoft NT kwam al gauw Citrix met zijn ICA protocol en wat daar al niet mee mogelijk was.. Eigenlijk het aloude Terminal principe maar dan met grafische interface in plaats van karakters. Dit gaf een flinke efficiency boost want met bijvoorbeeld WYSE Terminals kon je dus zonder PC al je upgrades, installaties en updates op één plek uitvoeren (centraal op een server) waar een ieder meteen gebruik van kon maken. En je was dus voor een heel groot gedeelte van je lokale beheer af. Natuurlijk gaf dat ook uitdagingen welke bijvoorbeeld met RES prima te ondervangen zijn. Het uitnutten bijvoorbeeld van het centrale geheugen (één proces voor allen, als in allen op één) maar ook beveiliging van zaken, plekken en applicaties waar gebruikers niets hadden te zoeken en om een mooie bedrijfsefficiente desktop te creëren.

De manier waarop Citrix het Server Based Computing had geïmplementeerd werd overigens nogal ingewikkeld als je een x aantal silo’s nodig had per applicatie. Applicaties ‘beten’ elkaar namelijk nog weleens en verschillende versies van dezelfde applicaties kon je niet op één stuk hardware zetten.

Al gauw bleek daar ook een oplossing voor te vinden zijn, namelijk applicatie virtualisatie, toentertijd Softricity Softgrid Server, nu inmiddels App-V vanwege de overname door Microsoft welke deze heeft geïncorporeerd in haar eigen oplossingen. Deze technologie kun je niet alleen in een Terminal Server omgeving implementeren maar overal waar een Windows variant op staat. Een applicatie wordt niet meer geïnstalleerd, maar gewoon gestreamd. En als je de applicatie afsluit is ie weg.. Daar is nog zoveel mee te doen.

Parallel daaraan ontstond het ook nog beter benutten van hardware, door middel van het creëren van zogenaamde virtuele servers. Er konden meerdere logische servers draaien op één stuk hardware. Daar heeft VMware de markt voor open gebroken, wij waren één van de eerste gecertificeerde bedrijven. Eigenwijs als wij zijn, hebben wij ook weer als één van de eersten tevens Xen omarmd, later weer overgenomen door Citrix en daarna weer vrij gegeven in Open Source. En later ook HyperV, voor ons niet onbekend omdat technologie vanuit Xen is overgebracht richting HyperV en vice versa.

Al deze technologieën en basis principes zie je overal in het IT landschap onder verschillende benamingen en varianten.


Visie

WintelligeNT is daarin nog steeds jeugdig en is altijd op zoek naar een mooi stuk technologie welke waarde toevoegt. Nu en in de toekomst. En doordat wij technologieën die in het grootbedrijf worden toegepast (daar ontstaan de door ons en vaak ook door de fabrikant begeleide Proof Of Concepts) laten ‘doorzakken’ richting het MKB én tevens in onze Private Cloud/ASP toepassen, kunnen wij een lange levenscyclus en ervaring garanderen.

En daar gaat het om, lange klant contacten met bewezen ervaring welke waarde toevoegt, daar mag u ons aan houden.

In welke fase uw bedrijf zich ook bevindt, er is altijd wel een passende technologie voor uw uitdaging.
Vanuit de business, uiteraard, want daar valt of staat het bij. Pas als wij de voordelen van alternatieven helder en duidelijk kunnen overbrengen, kunt u hierop beslissingen nemen.

Neem contact met ons op als wij eens met u rond de tafel kunnen zitten. Dat is in eerste instantie altijd met gesloten beurzen.