Wat is VMware?

VMware is een gerenommeerd softwarebedrijf dat marktleider is op het gebied van virtualisatiesoftware. Door deze virtualisatiesoftware wordt het mogelijk gemaakt om applicaties en het onderliggende OS volledig onafhankelijk en gescheiden van de fysieke hardware te laten functioneren. Hierdoor kunnen organisaties flexibeler, eenvoudiger en efficiënter hun bestaande resources inzetten en gebruiken.

De vraag naar (VMware) virtualisatiesoftware neemt eigenlijk alleen maar toe. Dat is mede te danken aan de grote populariteit van servervirtualisatie en Cloud oplossingen. Het is namelijk veel goedkoper en efficiënter om servers te virtualiseren dan het neerzetten van fysieke servers. Bovendien kunnen met krachtige Intel servers gemakkelijk 20 Virtuele Machines op één enkele fysieke server worden geplaatst. De Virtuele Machines zijn volledig geïsoleerd en kunnen dus geheel afzonderlijk van elkaar functioneren.

Mocht u besluiten VMware in te willen zetten voor uw bedrijf dan krijgt u de totale controle over uw virtuele server(s). Het beheersysteem dat wij gebruiken is VMware vCloud Director, waar u alle servercomponenten mee kunt instellen, analyseren en optimaliseren. Zo kunt u zelf servers aanmaken en wijzigen, dedicated firewalls en load balancers toevoegen, maar ook opslagruimte en resources zoals CPU en RAM upgraden.

VMware inzetten voor uw bedrijf?

Zet uw huidige resources efficiënter in door middel van krachtige virtualisatietoepassingen en Cloud oplossingen van één van de grootste spelers in het IT-veld. Door uw servers online te brengen, realiseert u een kostenbesparing op uw IT-omgeving.

Voordelen van dit traject:

  • Het ontwikkelen van applicaties en platformen wordt erg makkelijk voor u gemaakt omdat er geen fysieke hardware meer benodigd is.
  • Onderhoud aan de hardware of uitbreiding van de server kan kan plaatsvinden zonder downtime, door middel van de slimme technologie “VMotion”
  • VMware laat meerdere applicaties op één fysieke server draaien, wat direct zorgt voor een betere inzet van bestaande en nieuwe hardware.

 

De zes voordelen van VMWare

1. Software marktleider

VMware werd opgericht in 1998 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de marktleiders op het gebied van software. Wereldwijd hebben zij duizenden bedrijven geholpen met krachtige en schaalbare virtualisatiesoftware en Cloud oplossingen.

2. Private Cloud toepassing

VMware is een van de meest toegepaste platformen voor het ontwerpen van flexibele Cloud oplossingen. Maak uw applicaties flexibeler, eenvoudiger en schaalbaar door middel van een Private Cloud in een erkende omgeving.

3. Geen nieuwe hardware nodig

Het ontwikkelen van nieuwe applicaties kan volledig op Virtuele Machines gebeuren. Ook ondersteuning en support voor meerdere platformen en applicaties voor bijvoorbeeld helpdesks en System Engineers is mogelijk.

4. Serverconsolidatie

Door middel van VMware kunt u meerdere applicaties inclusief de verschillende Operating System’s (OS) op één fysieke server plaatsen. Kostenbesparing, betere inzet van hardware en een snelle uitrol van nieuwe servers zijn hier het positieve resultaat van.

5. Unieke oplossingen

Door inzet van VMware wordt High Availability en Disaster Recovery betaalbaar en vooral ook minder complex gemaakt. Op 3 Fysieke servers kunnen bijvoorbeeld 50 Virtuele Machines draaien met al hun applicaties, ook downtime is geen probleem meer.

6. Gecentraliseerd flexible

VMware maakt gebruik van SAN (Storage Area Network) oplossingen en het Blade concept. Zo kunnen applicaties op elke server snel worden opgestart en het verplaatsen van virtuele systemen naar andere fysieke servers wordt vergemakkelijkt.

Voor welke bedrijven is VMware geschikt?

  • Voor bedrijven die op zoek zijn naar een Private, Hybride of andere Cloud oplossing.
  • Voor ondernemingen die hun huidige resources flexibeler, eenvoudiger en efficiënter willen inzetten en gebruiken.
  • Voor middelgrote tot grote bedrijven met een eigen IT manager die hun IT gedeeltelijk willen uitbesteden.

Prijzen

Wij snappen dat uw op zoek bent naar een prijsindicatie. Helaas kunnen wij u deze niet geven omdat elk IT-vraagstuk anders is en de kosten van een Dedicated IT Soltution daarom sterk variëren.

Wilt u meer informatie over onze Dedicated IT Solutions? Neem dan gerust contact op met ons. Ook kunt u bellen naar +31 (0) 70 3658 958. Overigens komt een specialist van ons graag naar uw kantoor voor een persoonlijke gesprek over uw IT-vraagstuk(ken).

GRATIS OFFERTE AANVRAGEN

Wat onze partners over ons zeggen

Het typerende voor WintelligeNT is toch wel de persoonlijke benadering. De manier waarop het bedrijf meedenkt en meegroeit is echt heel prettig. Ik kan wel zeggen dat ik écht een fan ben van WintelligeNT!

GLOBE Group

Ik ben blij met WintelligeNT. We hebben absoluut een goede relatie met hen. Hun mentaliteit – niet ‘van negen tot vijf’ – sluit aan bij de onze. Ze zouden bij wijze van spreken een onderdeel van ons kunnen zijn!

Parlevliet en van der Plas

Ik weet nog dat de directeur midden in de nacht voor een extra controle op en neer reed naar onze online opslag in Amsterdam. Daaruit blijkt loyaliteit en flexibiliteit. Voor ons zijn dat eigenschappen waarmee je een band opbouwt.

Royal Burger Group

In 2015 is op onze hoofdlocatie de gehele architectuur opgefrist en omdat er degelijke IBM en Lenovo apparatuur wordt gebruikt konden wij componenten nog prima hergebruiken op andere vestigingen. Samenwerken met WintelligeNT is vaak een investeringsbescherming voor de langere termijn.

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs

In de loop der jaren is WintelligeNT nog meer met ons gaan meedenken. Sterker: vooruit denken. Ons bedrijf groeide en WintelligeNT voorzag de gevolgen daarvan.

Bureau Karin de Lange

Ontdek hoe VMware kan werken voor uw organisatie

Bespreek uw IT-uitdagingen met een WintelligeNT-expert en ontdek de waarde van VMware voor uw organisatie.

LET'S TALK WINTELLIGENT